Welkom op de website van Jan Hento en Tineke Hento.

Tekenen en schilderen deden wij al in onze jeugd. De liefde ervoor is gelukkig gebleven en sinds jaren zijn wij er op een bevlogen wijze mee bezig.

Het volgen van opleidingen vinden wij noodzakelijk (en fijn) om een breder inzicht te krijgen. In de loop der jaren hebben wij daarom lessen gevolgd bij gerenommeerde kunstenaars waaronder Marijke Booy, Cocky Kroos, Wim van Oss, Rob Heyman, Leontien Jansen en Pieter van Oostveen.

Deze opleidingen bestonden uit verschillende disciplines zoals: potlood, houtskool, oostindische inkt, aquarel en acryl, pastel en gemengde technieken.

Ondanks de verschillende stijlen waarin wij werken, hebben wij beiden een voorkeur voor het transparante van de aquarel. Aquarel is een medium waarmee men goed de sfeer kan treffen van onze Hollandse luchten en van ons polder- en rivierenland.

Ook gebruiken wij graag pen en inkt. Tineke maakt meestal dorps- en stadsgezichten terwijl Jan zich bezig houdt met gewassen inkttekeningen met het landschap als onderwerp.

In de loop der jaren is ons werk op vele exposities te zien geweest. Ook bevindt zich op ons huisadres een kleine galerie waar wij een aantal schilderijen tonen.

Wanneer U nader met ons wilt kennismaken klik dan op [contact]